Entourage, säsong 7

Vad är det som gör att Entourage lyckats hålla sig vid liv i åtta hela säsonger? Det är väl någon typ av dramakomedi men det är ganska sällan man skrattar åt det som händer. Karaktärernas utveckling genom åren är i stort sett obefintlig; Vince är alltid på väg till nästa storfilm, Ari skriker i telefon, Eric försöker hålla ordning på allt, Turtle misslyckas med det mesta och Johnny Drama är Johnny Drama. Även om ofantliga mängder stjärnor dyker upp i cameoroller så händer ju egentligen ingenting.

Trots de här ganska stora invändningarna gillar jag ändå Entourage, det är helt enkelt en underhållande serie och huvudpersonerna är rätt lätta att tycka om, möjligen undantaget Vince som ju är rätt träig.

I den sjunde säsongen som jag nyss sett färdigt finns det ett gäng historier som berättas över de tio avsnitten. Huvudspåret är att Vince börjar tappa greppet, han börjar dejta porrstjärnan Sasha Grey, köper en motorcykel och hinner även börja knarka rätt rejält innan säsongens slut. Vid sidan om detta försöker Turtle driva företag och tjäna egna pengar, Ari vill köpa ett NFL-lag och Drama är arbetslös (som vanligt). Eric däremot är mer eller mindre osynlig, hans uppgift verkar mest vara att försöka sopa igen där Vince har varit och klantat sig.

 Drama i sitt esse

De personer som varit absolut intressantast den här säsongen tycker jag är Ari (som jag skrivit om tidigare) och Johnny Drama. För er som inte vet är Johnny ”Drama” Chase Vinces något mindre talangfulla bror. Han spelas av Kevin Dillon, vilket är rätt roligt på ett metaplan eftersom han i verkligheten är Matt Dillons mindre framgångsrika bror. Drama överskattar konstant hur efterfrågad han är och har väldigt svårt att hitta några vettiga skådespelarjobb. Här får han dock chansen till en huvudroll i den tecknade serien ”Johnny’s Bananas” där han får spela sig själv som animerad apa, vilket kanske inte var precis det han drömt om.

Aningen missnöjd Johnny

Jag tycker Entourage erbjuder rätt habil tv-underhållning, det är sällan särskilt minnesvärt men alltid roande att se. Säsongen slutar dessutom för ovanlighetens skull inte det minsta lyckligt, vilket gör att man verkligen vill se hur den åttonde och sista säsongen ska utspela sig. Mitt betyg för säsong sju blir 6 av 10 och redan på tisdag (30/10) börjar SVT sända säsong 8, jag kommer självklart att titta på även den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: