Bäst just nu, vecka 42

Den här veckan kommer ett par gamla tv-favoriter tillbaka med nya säsonger och vi får lära oss lite mer om Googles väg mot världsherravälde. Var så goda!

1) South Park, säsong 16 (tv)

Äntligen är South Park igång igen! Den andra halvan av den sextonde säsongen finns att se på programmets hemsida och det är precis lika roligt som vanligt. South Park har utvecklats till att mer och mer bli ett satirprogram som kommenterar aktuella händelser, istället för att bara handla om ett gäng skolbarn i Colorado, vilket jag på sätt och vis tycker är synd. Avsnitten som mer handlar om pojkarnas vardag i skolan och hemmet har en helt annan livslängd än de som bara tar upp de senaste heta ämnena.

Det blir dessutom betydligt mindre relevant för oss tittare utanför USA när avsnitten handlar om saker som är extremt amerikanska, som NFL:s regler och domarproblem eller dokusåpafiguren Honey Boo Boo. Driver man för mycket med de senaste händelserna blir avsnitten utdaterade så fort nästa nya grej dyker upp. Trots den invändningen är det dock fortfarande riktigt roligt. Cartman är minst lika tjock och elak som vanligt och Butters försöker ta sig genom världen på sitt typiska dumsnälla sätt.

Nya avsnitt läggs upp på hemsidan varje måndag.

2) How Google Builds Its Maps (artikel)

En intressant om än rätt nördig artikel om Googles arbete med att kartlägga hela världen. Det visar sig att det ligger bra mycket mer än bara ett gäng hopsatta sattelitbilder bakom deras kartor.

Underrubriken är ”and What It Means for the Future of Everything”, det är nämligen så att om Google lyckas med sitt projekt kommer vi troligen att se världen på ett helt annat sätt i framtiden .

Om du gillar den här bilden finns det ett helt gäng liknande till här.

3)Offside #6 2012 (tidning)

Ett nytt nummer av Offside är alltid guld värt för en fotbollsfantast som mig. I det här numret får vi bland annat läsa om fotbollsdinosaurierna Lars Lagerbäck och ”Drillo” Olsen och ett okänt svenskt tysklandsproffs.

Som alltid håller Offside en riktigt hög nivå, det som dock utmärker sig lite extra är det extremt fula omslaget det här numret har fått. Tidningen har annars alltid en grymt snygg layout både utanpå och inuti, så jag blev rätt förvånad när jag fick se detta:

Ska det verkligen se ut så här?

Nåväl, låt er inte luras av utsidan, det är ju faktiskt insidan som räknas och den är precis lika högkvalitativ som vanligt.

4) Solsidan, säsong 3 (tv)

Sveriges kanske populäraste humorserie är tillbaka. När Solsidans första säsong sändes hade den ju ett enormt genomslag, alla såg på den och det var verkligen jätteroligt. Därför blev nog rätt många besvikna på den andra säsongen, som fortfarande var helt OK men inte riktigt nådde upp till samma nivåer.

Nu är det därför upp till bevis för Herngren, Rheborg och gänget att vissa att de fortfarande har ”det”. Säsongens första avsnitt gjorde mig faktiskt lätt orolig, det var ju roligt att se alla karaktärerna igen, men själva handlingen var inte särskilt skojig alls. Det bara puttrade på i en halvtimme och jag skrattade knappt en enda gång. Som tur var tog det bättre fart i avsnitt två, tacksamma ämnen som flummig förskolepedagogik och Alex noja för att bli gubbe gör att det avsnittet blev riktigt kul .

Även om Solsidan kan ha tappat lite av sin spets är det helt klart habil underhållning och jag vet definitivt vad jag kommer att göra kl 20 de närmaste söndagarna.

5) Masquerade (artikel)

Det här är en längre text om en bok som jag aldrig hört talas om tidigare som var en storsäljare i Storbritannien i början på 80-talet. Boken hette The Masquerade och är skriven av en konstnär vid namn Kit Williams. Den är något av en bilderbok för vuxna, egentligen kan man säga att hela boken är en krypterad skattkarta.

Den läsare som först lyckas knäcka koden skulle nämligen kunna gräva upp en äkta skatt i form av ett stort guldsmycke som författaren själv grävt ner. Texten handlar både om hur han utformat själva gåtan och om hur den följande skattjakten utvecklade sig. Intressant, om än lite väl lång läsning är det som bjuds.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: