Bäst just nu, vecka 36-37

Lite yttre omständigheter och allmän lathet gör att den här versionen av ”Bäst just nu” blir hopslagen med föregående vecka. Den här gången innehåller listan en del tv, ett par artiklar och en film.

1) 08 Fotboll (web-tv)

08 Fotboll är inget mindre än årets bästa webb-tv, åtminstone enligt Expressen som delar ut det priset varje år. Jag kan inte göra annat än att instämma med juryn, det är verkligen ett kanonprogram.

Grundidén är att en representant från var och en av de stora stockholmsklubbarna (AIK, Djurgården och Hammarby) samt en programledare diskuterar vad som hänt deras lag i veckan. Är man inte intresserad av fotboll är det såklart inte särskilt sevärt, men nu är ju jag det och då är det en riktig guldgruva. 08 Fotboll är supporterkultur när det är som bäst, stämningen kan väl bäst beskrivas som rå men hjärtlig. Det finns ju inget roligare än att reta någon som håller på ”fienden” när de förlorat, samtidigt finns det en medkänsla för man vet att det kan vara mitt lag som drabbas nästa gång.

Programmet är oftast intressant och nästan alltid roligt, vill man se det direkt brukar det sändas på torsdagar vid 18, annars finns alla gamla avsnitt att se i efterhand.

2) Jeremy Piven som Ari Gold (skådespelare)

Entourage är en serie som nu har sänts i åtta säsonger i USA och där den sjunde säsongen just nu sänds i SVT (och finns att se på SVT Play). I ärlighetens namn har den inte blivit bättre med åren utan går snarare lite på tomgång, tycker jag.

För er som inte sett det handlar Entourage om skådespelaren Vincent Chase och grabbarna som han umgås med. Utöver dem finns det dock ytterligare en huvudperson: Vincents agent Ari Gold.

Ari är världens mest speedade, självgoda och allmänt irriterande agent, vilket beror på att han är bäst och vet om det. Rollen spelas av Jeremy Piven, han har vunnit både Golden Globes och Emmys för sin tolkning och det är lätt att förstå varför. När Ari är i rutan tar han över showen fullständigt och alla andra hamnar i bakgrunden. Här är ett gäng klipp med några av hans minnesvärda repliker:

 

3) Wild Justice (artikel)

Den här artikeln handlar om något så bisarrt som rättegångar mot djur. Det är inte precis något som tillämpas särskilt ofta nu för tiden, men gå tillbaka några hundra år och det var ett relativt vanligt fenomen.

Djur kunde både dömas och straffas på samma sätt som människor för allehanda brott, i artikeln ges exempel på grisar som skadat människor, fåglar som förstört skördar, kor som ”förfört” bondpojkar och många andra mer eller mindre komiska händelser som lett till att djur dömts för sina brott. Ämnet är onekligen intressant och man lär sig en hel del lustiga fakta om man orkar läsa hela artikeln.

4) Youth in Revolt (film)

Youth in Revolt är en riktigt charmig komedi med en rejäl twist. Michael Cera spelar samma gamla valpiga kille som han gjorde i Juno och Superbad och gör det väldigt bra. Hans karaktär – Nick – blir kär i granntjejen som egentligen är ”out of his league” och får ta till rätt dramatiska åtgärder för att få henne.

 

I birollerna dyker flera av mina favoritskådespelare upp, som Zach Galifianakis, Steve Buscemi och Fred Willard, alla riktigt roliga. Även om filmen handlar om tonåringar med kärleksproblem är det ingen typisk tonårsfilm, det är helt enkelt en riktig rolig och rätt knäpp rulle som tyvärr inte riktigt håller hela vägen till slutet, jag ger den 6 av 10 i betyg.

5) The Most Amazing Bowling Story Ever (artikel)

En artikel om bowling, kan det vara något? Ja, det tycker jag nog att det kan vara om den är så intressant som den här. Vi får möta Bill Fong, en helt vanlig halvbra bowlare som en kväll hamnar i den där ”zonen” när allt bara fungerar.

Kvällen utvecklar sig dock på ett väldigt oanat sätt, men du får läsa själv om vad som händer.

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: