Bäst just nu, vecka 35

Listan är tillbaka, den här veckan med lite radio, lite tv och ett par artiklar som handlar om media på lite olika sätt.

1) Radiosporten (radio)

Om man som jag är smått beroende av sport och alltid vill ha de senaste nyheterna finns det egentligen bara en vettig källa att vända sig till på kvällarna, nämligen Radiosporten i P4. Visst, det går att se matcher på tv, följa målservice på text-tv och kolla på diverse hemsidor, men det är bara Radiosporten som kan vara överallt samtidigt.

Självklart skulle jag inte hellre höra en VM-final i fotboll på radio än se den på tv, det är alla de ”vanliga” dagarna som är grejen. Orsaken att Radiosporten får vara med just den här veckan är att det var de som gav mig AIK:s ”mirakel i Moskva” i direktsändning när jag satt i i bilen igår kväll.

Ska man invända mot något kan det väl vara de ibland tveksamma musikvalen som görs. Som en hyllning till Radiosporten tar vi därför med den ultimata radiosportlåten: Heaven is a Place on Earth med Belinda Carlisle.

 

2) The Best Book Reviews Money Can Buy (artikel)

En väldigt intressant artikel från New York Times som verkligen får en att tänka kritiskt kring det man läser på nätet. Artikeln handlar om en man som startat ett företag som säljer läsarrecensioner av böcker till olika hemsidor. En kvinna som jobbat för företaget berättar att hon skrev ungefär 70 recensioner i veckan och självklart gav alla 5 stjärnor. Att det går till så här har man kanske på sätt och vis redan förstått, men det är fascinerande att se hur det verkligen fungerar.

En anledning till jag skriver det här är för att markera hur oberoende jag är, jag kan lova att jag inte har fått en krona för att skriva något av det som står på bloggen och är helt opartisk i mina recensioner.

3) Engelska mord (tv)

Leif GW Perssons senaste projekt på tv är det nu avslutade Engelska mord. Programmet går helt enkelt ut på att GW lufsar runt på olika platser i England för att berätta om några av deras allra kändaste historiska brott. Upplägget är egentligen detsamma som det var i Veckans brott, där varje avsnitt brukade avslutas med ett historiskt fall, med skillnaden att han här har en hel halvtimme på sig per avsnitt.

Engelska mord är verkligen inte nyskapande eller originellt, men det är rätt trevlig underhållning i sin genre. Om inte temat var så mörkt skulle jag till och med kalla programmet ”mysigt”. På sätt och vis är det en dokumentär förlängning av Morden i Midsommer, det verkar som att vi svenskar helt enkelt vill ha en rejäl portion mördade britter varje sommar.

Jag ger Engelska mord 6 av 10, alla avsnitten finns tillgängliga på SVT Play i några veckor till.

GW ute på äventyr

4) The Middle (tv)

Program som sänds kl 18:00 varje vardag bruka oftast inte hålla någon högre kvalitet, men komediserien The Middle som sänds på Kanal 5 just den tiden är faktiskt riktigt rolig. Serien handlar om den helt vanliga, rätt så dysfunktionella familjen Heck som består av mamma (Rays fru från Alla älskar Raymond), pappa (vaktmästaren från Scrubs) och tre rätt hopplösa tonårsbarn. Det är en rätt normal sitcom utan pålagda skratt, det som gör den lite annorlunda är hur familjen framställs som både misslyckad och trevlig på en gång.

Har ni inget bättre för er vid sexsnåret på vardagarna kan jag i alla fall garantera att det bjuder en halvtimme lite lagom lättsmält underhållning. Serien finns inte på Kanal5 Play.

5) Winamp’s woes: how the greatest MP3 player undid itself (artikel)

Är det någon som minns Winamp? När musik började spridas på Internet var det Winamp som var det absolut bästa programmet för att spela upp alla sina olagligt nedladdade låtar. När man lagt ner 20 minuter per låt för att få tag på något bra att lyssna på var det såklart viktigt att man kunde spela upp det på ett bra sätt.

Winamp var helt enkelt världsledande kring millennieskiftet men är idag mer eller mindre en icke-faktor. Artikeln handlar om företagets uppgång och fall, vad som gjorde att det är iTunes och Spotify som är ledande idag och inte det lilla företaget som låg etta från början.

Minns ni den här?

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: