Nate Dogg x3

Dagens musikvideoblandning är en hyllning till hip hopens allra störste refrängsångare, Nate Dogg. Han dog efter en stroke i mars 2011 och har definitivt gjort sig förtjänt av att hyllas här i bloggen.

Nate Dogg är något så ovanligt som en artist som knappt haft några egna hits, men haft massor tillsammans med andra artister. Han började sin karriär i gruppen 213 tillsammans med sin kusin Snoop Dogg (jag tror dock inte att någon av dem föddes med det efternamnet…) och Warren G och har efter det samarbetat med otaliga rappare och skapat mängder av hits.

Den första låten jag tar med är en riktig klassiker från 1994, Regulate tillsammans med Warren G står sig än idag och har det sköna slöa 90-talssoundet som var typisk för dåtidens västkustrap:

 

Det Nate Dogg kanske var allra bäst på var att sjunga refränger på riktiga partyhits. Nästa låt har inte precis något djupare budskap, utan är snarare kvinnoförnedrande och lätt korkad, även om jag tror att den är gjord med glimten i ögat. Ibland är man dock tvungen att göra som Baloo och bara säga: ”Kom igen katten, det svänger ju!”, här är Area Codes med Ludacris och Nate Dogg:

 

Avslutningsvis tar vi en låt som jag tycker är rätt fin, 21 Questions med 50 Cent. Det här är från tiden när Fiddy fortfarande var bra (2003) och inte hade en karriär som innebär att kränga hörlurar i Bromma. Låten handlar om osäkerheten som finns på toppen, blir man omtyckt för sin berömmelse och sina pengar eller för den personen man faktiskt är? Dessutom drar 50 Cent den fantastiska raden: ”I love you like a fat kid loves cake”, vilket gör låten värd att lyssna på bara därför.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: