Bäst just nu, vecka 33

Nu är det äntligen dags igen! ”Bäst just nu” är tillbaka efter ett alldeles för långt sommarlov. Den här veckan bjuds det på ett par böcker, lite tv och en sommarhit i ny version. Varsågoda:

1) Mad Men (tv)

Bättre sent än aldrig, under sommaren har jag hunnit se de två första säsongerna av Mad Men. Att det är en bra serie har jag aldrig tvivlat på, men det har aldrig blivit av att jag börjat titta på den. Det visade sig även att jag hade rätt i min misstanke att man bör se den från början, det går inte att bara se några enstaka avsnitt här och där om man vill få ut någonting av det.

Min favoritkaraktär, den excentriske ägaren Bert Cooper

Jag har ett par avsnitt kvar av säsong 2, sen kommer en mer utförlig recension.

2) Alla monster måste dö – Magnus Bärtås & Fredrik Ekman (bok)

Boken jag läser just nu är ett reportage från en resa i världens kanske mest mytomspunna land: Nordkorea. Författarna försöker ge både en bild av läget i landet idag och en genomgång av hur den så kallade juche-filosofin har vuxit fram. Vad juche innebär är inte helt enkelt att förstå, men det är i alla fall den förklaringsmodell som de som styr Nordkorea använder för att förklara sina olika bisarra nycker.

Är man nyfiken på Nordkorea och vad som händer där är det helt klart intressant läsning. En ordentlig recension kommer när hela boken är utläst. Uppdatering! (Finns numera här)

3) Comedians In Cars Getting Coffe (web-tv)

Jerry Seinfelds senaste projekt är ytterligare ett försök att uppnå det som komediserien Seinfeld var, nämligen ”a show about nothing”. Jerry åker helt enkelt bil med olika komiker till olika restauranger och tar en kopp kaffe, sen åker de hem igen.

Låter det spännande? Nej, spännande är helt klart fel ord. Det är däremot rätt så roligt. Gästerna är inte precis vilka som helst, hittills har bland annat Larry David, Ricky Gervais och Alec Baldwin varit med. Avsnitten är dessutom bara 10-15 minuter långa, så det kan helt klart vara värt en titt om man vill ha lite lättsmält underhållning och några snabba skratt.

4) Somebody That I Used To Know (Jr Blender Reggae Remix) – Gotye ft.Kimbra (låt)

Den här låten har ni garanterat hört förut, men inte på det här sättet. Kombinationen av en låt som sätter sig som ett klistermärke med en av tidernas bästa reggaerytmer tycker i alla fall jag är riktigt grym.

Om du gillade låten kan du passa på att läsa mitt tidigare inlägg Promised Land x3 där det bjuds tre andra varianter på samma rytm.

5) Dandy – Jan Guillou (kommande bok)

Här frångår jag reglerna lite grann. Dandy har inte kommit ut än, vilket gör att jag såklart inte heller kunnat läsa den. Jag var dock så nöjd med del ett i serien, Brobyggarna, att jag enbart utifrån det passar på att rekommendera denna andra del.

Som många nog anat kommer Dandy handla om den tredje av bröderna Lauritzen, Sverre, som bara är med i några av de första kapitlen i Brobyggarna. Såhär beskrivs boken av förlaget:

” Om Brobyggarna – den inledande delen i romanserien Det stora århundradet – kretsade mest kring ingenjörskonst och teknik i det nya 1900-talet så rör sig Dandy mer i de sköna konsternas värld, som också den är starkt präglad av tidens optimistiska föreställning.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: