Huff är tillbaka!

Förra sommaren började jag av en slump titta på en tv-serie som heter Huff. Den handlar om psykologen dr. Craig ”Huff” Huffstodt som försöker driva sin terapiverksamhet samtidigt som allt krisar runt omkring honom. Serien börjar verkligen med en smäll med att en av hans patienter skjuter sig själv under ett samtal, vilket såklart vänder upp och ner på Huffs liv. Säsong 1 var en riktig höjdare och nu har SVT precis börjat sända säsong 2 på fredagkvällarna, sommaren är räddad!

Azaria i sitt normala element

Huvudrollen spelas av Hank Azaria som annars är mest känd som rösten bakom mängder av karaktärerna i Simpsons. Serien är full av bra skådespelare, men min absoluta favorit är Oliver Platt i rollen som Huffs bäste vän, den odräglige advokaten Russel Tupper. Han spelar en man helt utan hämningar som inledningsvis verkar klara av att flyta ovanpå det mesta, men tappar kontrollen mer och mer.

En vän att lita på?

Huff är en ganska skruvad serie och håller sig ofta nära överspelets gräns, men trampar som tur är sällan över den. Det händer dramatiska saker i stort sett hela tiden, men det är ändå relationerna mellan karaktärerna som är det centrala. Jag kommer inte att ge något betyg på säsong 2 ännu, eftersom jag bara sett det första avsnittet. Det jag dock kan göra är att varmt rekommendera alla att se programmet!

Huff finns på SVT Play.

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: