Beastie Boys x3

Med tanke på att en av Beastie Boys originalmedlemmar Adam ”MCA” Yauch har avlidit nyligen kan det vara läge för en liten hyllning till honom och bandet. Förutom att vara en grupp som gjort en hel del röjiga partylåtar har de även spelat in några riktigt grymma videor, som ni kommer få exempel på här.

Jag är ingen Beastie Boys-expert men jag har i alla fall lyssnat väldigt mycket på Hello Nasty (1998), som är albumet den första låten är tagen ifrån. Intergalactic blev ju en rätt stor hit och videon känns på något vis väldigt aktuell när man sett bilder från Fukushima.

Nästa låt är även den från Hello Nasty, Body Movin’ är en riktigt skön danslåt som remixats av Fatboy Slim. Precis som med Intergalactic är den coola och roliga videon regisserad av Adam Yauch.

Vi avslutar med en äkta klassiker: Sabotage är en riktigt härlig blandning av punk och hiphop som åtminstone jag alltid blir glad av att lyssna på. Att det dessutom är en av tidernas bästa videor (regisserad av Spike Jonze) är ju bara grädde på moset. Höj volymen, titta och njut:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: