Bäst just nu, vecka 18

Veckans lista bjuder på ett gäng återkommande favoriter samt för första gången ett rekommenderat radioprogram som jag verkligen tycker ni ska lyssna på.

1) Eastbound & Down, säsong 2, avsnitt 5-7 (tv)

Den här serien har varit med på listan en gång tidigare, men de avslutande avsnitten var så fantastiskt bra att den får vara med en gång till. En utförligare recension kommer i nästa vecka, här är ett smakprov under tiden:

 

2) De ensamma – Håkan Nesser (bok)

Efter att ha läst ett par rätt risiga deckare den senaste tiden var det skönt med en bok med lite större djup som omväxling. Även om De ensamma i grunden också är en historia om poliser som försöker ta reda på orsaken till ett par mystiska dödsfall är det de olika karaktärerna och hur deras liv utvecklas som är det intressanta i boken. Jag gav den ett högt betyg, om ni vill veta vilket får ni läsa recensionen här.

3) Offside #3 2012 (tidning)

Varje gång ett nytt nummer av Offside kommer ut hamnar det på den här listan och årets tredje nummer är inget undantag. Som jag varit inne på tidigare lyckas de alltid med konststycket att hitta de ämnen som man tänkt att man skulle vilja läsa mer om men ingen annan skrivit om, den här gången tänker jag främst på artiklarna om Apoel FC och Tobias Grahn.

4) P4 Musik, Baktaktens drottningar (radio)

P4 Musik är inget program jag någonsin lyssnat på tidigare, vilket kanske inte är så konstigt då det sänds på söndagar kl 23-24. Av en slump hörde jag dock en trailer som inleddes med ”It’s a pity” av Tanya Stephens, en av mina absoluta favoritlåtar, och kollade upp det på sverigesradio.se. Det visar sig att de kört två program med temat kvinnliga reggaeartister som absolut var värda att lyssna på.

Den första delen handlar om lite äldre roots-artister som Marcia Griffiths och Sister Nancy medan del 2 kommer in på mer moderna sångerskor som Etana och Cécile och även en del om hur det ser ut för tjejerna på den svenska reggaescenen.

Det är absolut inga nyheter för den redan insatte, men jag tycker programmen ger en väldigt bra introduktion och visar på den bredd som finns inom reggaen och bjuder på en hel del riktigt grymma låtar.

5) American Mozart (artikel)

Vem är det som föräras denna pampiga titel? Jo, ingen mindre än Kanye West. Han är onekligen en intressant person, vilket verkligen framgår i den här artikeln. Kanye är något av ett musikaliskt geni och har varit otroligt framgångsrik, samtidigt som han har lyckats ställa till med en hel del kontroverser och till och med blivit kallad för ”jackass” av självaste Barack Obama.

Artikeln handlar om dessa två sidor av honom och hur hans karriär har utvecklats. Oavsett om man gillar hans musik eller ej är det ett mycket välskrivet och läsvärt porträtt om en av vår tids största artister.

Geni, dåre eller lite av båda?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: