Baksmällan

Baksmällan (The Hang Over) är en komedi med ett enkelt men effektivt upplägg: fyra killar åker till Las Vegas för att fira svensexa och vaknar upp morgonen efteråt med en enorm baksmälla. Frågor som ”var är brudgummen” och ”varför är det en tiger i badrummet?” ställs vid uppvaknandet och uppgiften blir helt enkelt att ta reda på svaren. På sätt och vis kan man säga att huvudrollen i filmen spelas av minnesluckan som uppstått av det vilda festandet.

Grabbgänget består som sagt av fyra personer, tre av dem spelas av några rätt utbytbara och intetsägande skådespelare, men den fjärde, Alan, spelas av det komiska geniet Zach Galifianakis. I stort sett allt han gör i den här filmen är riktigt roligt. Det är möjligt att han inte har ett särskilt stort register. Egentligen är han likadan här som i tv-serien Bored to Death, som jag också gillade, men han kan verkligen leverera humor på en hög nivå.

Så här ser alltså ett geni ut

Även om filmen har ett rätt enkelt upplägg är den småkul hela tiden och vissa scener är bra mycket roligare än så. En tanke som slog mig är att filmen känns sponsrad av Las Vegas turistbyrå. Även om det inte riktigt går som de tänkt sig med svensexan (för att uttrycka sig milt) är det ändå en positiv bild av Las Vegas som en stad där allt kan hända som förmedlas.

Vi bjuds även på några av de sämsta tiger-specialeffekter jag sett i en färgfilm, men det bidrar mest till den något surrealistiska känslan. Om det som händer i filmen skulle ske i verkligheten skulle det egentligen vara rätt tragiskt, men med några tydliga markörer som visar att filmen är en ren komedi kan man ändå skratta det hela.

Mitt slutliga betyg för Baksmällan blir starka 7 av 10, en riktigt rolig och sevärd rulle helt enkelt.

What happens in Vegas, stays in Vegas

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: