Bäst just nu, vecka 7

Då var det dags för en topplista igen, jag har inte varit överdrivet aktiv under veckan men fem höjdpunkter har jag i alla fall lyckats vaska fram. Varsågoda:

1) Ricky Gervais: My conscience never takes a day off (artikel)

En lång intervju med Ricky Gervais från salon.com får inleda veckans lista. Om man följt den här bloggen från början har det redan framgått att jag verkligen gillar Gervais och hans humor. Här får han chansen att utveckla hur han tänker kring sina olika projekt och vad det är som gör att han kan skämta om i stort sett vad som helst.

Efter att ha sett det första avsnittet av Kontoret blir det även väldigt uppenbart att en stor del av det som gjorde The Office så fantastiskt bra var just Ricky Gervais själv, Henrik Dorsin befinner sig inte på samma planet. Jag hade hoppats att Kontoret skulle vara bra nog för att få vara med på veckans lista, men det får istället bli en hyllning till originalet.

Kungen av kontoret

2) Girl Model (film)

Den senaste dokumentären i SVT:s DOX-serie är en deppig historia om modellbranschens baksida. Filmen följer 13-åriga Nadja som lämnar sin familj i Sibirien för att göra karriär som modell i Japan. Den andra huvudpersonen är Ashley som jobbar för hennes agentur och är en amerikansk fd. modell som numera scoutar efter nya, fräscha ansikten. Man får en väldigt deppig bild av den ständiga strömmen av unga tjejer som passerar genom industrin och även om Nadja klarar sig relativt helskinnad är det ändå svårt att föreställa sig hur någon skulle vilja söka till Top Model efter att ha sett detta. (Det är i och för sig svårt att förstå varför man söker till Top Model efter att ha sett Top Model, men det är en annan historia).

3) Portlandia, säsong 2 (TV)

Portlandia är en av de mest omtalade och omskrivna komediserierna den senaste tiden. Fred Armisen och Carrie Brownstein spelar de flesta rollerna i det här sketchprogrammet som driver med allt som ingår i Portlands speciella hipsterkultur. Anledningen att de får vara med på listan den här veckan är att serien just nu finns på SVT Play, så om man missat den tidigare är det bara att hoppa på tåget.

4) A Visit With the Worst College Basketball Team in America (artikel)

En rätt rolig sportartikel som tar upp den sidan man sällan läser om: de riktigt dåliga lagen. Den amerikanska collegebasketligan är en stor angelägenhet i USA och här får vi träffa ligans allra sämsta lag, Towson University. Se bara den här inledningen, visst blir man nyfiken:

The fundamental problems, according to Pat Skerry, are threefold: His team does not shoot well, and it does not pass well, and it does not dribble well. This poses a challenge when your objective is to win basketball games.

5) Whitney Houston – It’s Not Right But It’s Okay (låt)

När jag satte ihop min lilla Whitney-hyllning i början av veckan kom den här låten självklart med. Innan dess hade det gått flera år sen jag hörde den sist, men nu har jag gått och trallat på den hela veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: