Bäst just nu, vecka 4

Den här veckans top 5 är den överlägset starkaste hittills i min mening. För en gångs skull har svårigheten inte varit att hitta fem lämpliga kandidater utan istället var det svårt att rangordna dem eftersom alla är så bra. Veckans etta är i alla fall ett riktigt Internetfenomen:

1) Star Wars Uncut: Director’s Cut (film)

Det här måste ses för att förstås, jag citerar från bloggen Drömmarnas Berg:

2009 startade webdesignern Casey Pugh ett experiment i crowdsourcing. Han kläckte idén om att göra en remake av Star Wars IV: A new hope genom att låta människor över hela jorden bidra. Filmen delades upp i 15-sekunders sekvenser och deltagarna fick tinga den bit de ville göra och sen återskapa scenen precis som de ville.

Resultatet är otroligt fascinerande och enormt nördigt, jag får erkänna att jag inte hunnit se hela filmen än, men eftersom man ju redan kan grundstoryn går det precis lika bra att se den i små portioner. Titta och njut:

2) Michael Shannon som Agent Nelson Van Alden (skådespelare)

Boardwalk Empire är en riktig höjdarserie med häftiga miljöer, bra manus och grymma skådespelare. Det är dock en roll som sticker ut lite extra: Agent Nelson Van Alden som spelas av Michael Shannon. Första gången han klev in i bild i det första avsnittet visste man att den här snubben kommer det hända grejer kring och i veckans avsnitt (nr 11) tappar han greppet totalt. Här kan du läsa en GQ-intervju med Michael Shannon.

-Jag? Galen? Inte en chans!

3) Äkta Människor del 1 och 2 (TV)

SVT:s nya Sci Fi-serie Äkta Människor var en riktigt positiv överraskning. Påkostat och välgjort med en hal radda bra skådisar. Jag ser med spänning fram emot de kommande avsnitten och kommer även att skriva en ordentlig recension lite längre fram när man fått se hur det hela utvecklat sig. Serien sänds på söndagar kl 21:00 i SVT1 och finns även på SVT Play.

4) Offside #1 2012 (tidning)

Äntligen ett nytt nummer av Offside! Den här gången är temat ”Bäst!” och handlar om personer som varit bäst inom sina respektive områden i fotbollsvärlden. Den artikel som fått störst genomslag är nog intervjun med Tomas Brolin, men det jag tyckte var allra intressantast var ett reportage om bolljonglören Tomas Lundman samt en mycket spännande text om det ryska laget FC Anzji som hittills köpt Roberto Carlos och Samuel Eto’o och nu siktar på världsherravälde.

5) Soccer’s Heavy Boredom (artikel/krönika)

Fotbollstemat fortsätter med en artikel som förklarar tjusningen med att titta på fotboll. Vad är det egentligen som gör att man plågar sig igenom 0-0-matcher mellan mediokra lag gång på gång? Den frågan får man ju ibland av de som ännu inte är frälsta och artikelförfattaren Brian Phillips ger enligt mig ett riktigt bra svar.

Annonser
1 comment
  1. Rikard said:

    Första 50 minuterna har jag betat av nu. Finns några riktiga guldkorn där =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: