Bäst just nu, vecka 3

Denna veckas top 5 har en rätt stor övervikt åt humor, vilket ju alltid är roligt.

1) Liam Neeson besöker Ricky Gervais (sketch)

Från Gervais nya komediserie ”Life’s too short” kommer det här fantastiskt roliga klippet. Neeson i rollen som sig själv som superseriös skådespelare kommer och besöker Ricky och Stephen Merchant eftersom han vill börja med komedi. Och med komedi menar han ”improv, stand up comedy, funny monologues, crazy characters, sketches, slapstick, anecdotes” om nu någon undrade…

Om någon vet när Life’s Too Short sänds i Sverige får ni gärna meddela mig.

2) South Park säsong 15, avsnitt 14 ”The Poor Kid” (TV)

Kenny blir omhändertagen av de sociala myndigheterna, vilket får oanade konsekvenser för Cartman. Avsnitten där Cartman försöker hävda sin sociala status är alltid roliga och det här är inget undantag. Dessutom får alla vi Mr Mackey-fans en ny socialarbetarfavorit i Mr Adams,  den socialarbetare/stand up-komiker som ska placera Kenny i fosterhem.

Hela avsnittet finns att se på southparkstudios.se.

We like to have fun here!

3) Nardwuar the Human Serviette (web-tv, musik)
En halvgalen kanadensisk musikjournalist intervjuar alla möjliga artister på sitt eget speciella sätt. Ett riktigt guldkorn för alla musiknördar där ute. Jag fick reda på att han existerar genom det här inlägget på weirdscience.se.

4) Uppdrag OS (TV)

Den här brittiska komediserien som just nu går på SVT är riktigt rolig. Den går lite i samma stil som ”The Office” och ”Curb Your Enthusiasm” och även om den inte når upp i deras nivå är den klart sevärd. Min favorit bland karaktärerna är den misslyckade PR-agenten Siobahn Sharpe som har ett väldigt otacksamt uppdrag, men även sköter det på ett synnerligen uselt sätt.

5) Making murder respectable (artikel)

En smårolig artikel från The Economist om eufemismer, det vill säga konsten att säga något utan att säga det rakt ut. Massvis av exempel från många olika språk som man säkert kan slänga in i alla möjliga konversationer om man vill briljera lite.

Annonser
5 comments
  1. Tommy said:

    Har för mig att denna serie startade på 6:an i november…

    • Menar du Life’s Too Short? Jag vet att serien sändes i höstas i England, men att jag skulle missat den helt om den gått på svensk TV låter otroligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: