Bäst just nu, vecka 2

Veckans vinnare

Den här veckan har det i ärlighetens namn inte varit särskilt enkelt att plocka ut fem favoriter, och det beror tyvärr inte på överflödet av lämpliga alternativ. Här är i alla fall veckans topplista:

1) The shot that nearly killed me (foto/artikel)

En otroligt stark och obehaglig artikel från The Guardian där ett stort antal krigsfotografer visar bilder från när de själva hamnat i livsfarliga situationer. Innehåller foton från bland annat Afghanistan, Irak och Libyen som man sent kommer glömma.

2) Heston’s Feasts (TV)

Det här är ett matlagningsprogram likt inget annat. Superkocken Heston Blumenthal lagar måltider på olika teman till diverse engelska B-kändisar. Till skillnad från de allra flesta andra matprogram som finns är det här bisarrt och underhållande och helt fritt från både tävlingsinslag och praktiska tips. Ren och skär underhållning för matälskare helt enkelt. (Programmet sänds lite sporadiskt på TV8, men det mesta går även att hitta på YouTube.)

3) Bronsåldersmordet – Jonathan Lindström (bok)

Boken jag läser just nu är riktigt intressant, en flera tusen år gammal mordhistoria ska nystas upp. Jag vill inte avslöja för mycket, en recension kommer när boken är utläst.

4) Big Bang Theory, säsong 5 avsnitt 6 (TV)

Veckans avsnitt var riktigt roligt. Sheldons mamma kom på besök, vilket får Sheldon att visa upp sin allra mest infantila sida.

5) China TV Grows Racy, and Gets a Chaperon (artikel)

En väldigt intressant inblick i en helt annan tv-kultur, från New York Times. De som tycker SVT är statlig propaganda får nog tänka om efter att ha läst det här. Artikeln handlar om de västinfluerade tv-program som blivit populära i Kina och vad staten gör för att förhindra det moraliska förfallet de för med sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: