The Rocker

Den första filmrecensionen här på Kulturkonsument2012 blir inte precis av någon djupare film, vi befinner oss snarare i Hollywoods grundaste barnbassäng och plaskar runt. The Rocker följer mall 1A för komediuppbyggnad: Grundhistorien handlar om en avdankad trummis som för 20 år sedan blev petad från sitt rockband på ett grymt sätt men nu återigen får en chans när han hoppar in i sin systersons band A.D.D. (som för övrigt är så dåliga som bara påhittade filmband kan vara). Hur ska det gå? Blir det någon revansch i slutet? Dessa frågor behöver självklart inte ens ställas.

Filmens handling bjuder inte på några överraskningar överhuvudtaget, men räddas till viss del ändå av sin casting. Huvudrollen spelas av Rainn Wilson, som jag är ett stort fan av ända sen jag först såg honom i Six Feet Under. Tillsammans med den odräglige agenten som spelas av Jason Sudeikis lyfter han filmen ur det värsta bottenträsket och bjuder på en hel del roliga scener. Även i några av de mindre rollerna dyker favoriter som Jeff Garlin och Jane Lynch upp, vilket garanterar en hel del humor.

Sammanfattningsvis: En dussinfilm med tillräckligt många skratt för att ändå komma över gränsen för att vara värd att se. Jag ger den 5 av 10.

-En femma? Groovy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: